Je bent nu hier: iPhone 5 » iPhone 5 vaak gestolen in Amsterdam

iPhone 5 vaak gestolen in Amsterdam

Gepubliceerd op door in Nieuws

De iPhone’s zijn erg populair onder de zakenrollers. Vorig jaar zijn er ongeveer 8000 apparaten van Apple gestolen, waarvan de meeste iPhone’s. Hiervan was de iPhone 5 het meest populair. Hoe vaak deze telefoon is gestolen is niet bekend. De iPhone 5 heeft een prijskaartje van iets meer dan 670 euro, wat voor de zakkenrollers erg makkelijk meegenomen is.

Deze zakkenrollers slaan niet alleen hun slag op straat, maar gaan volgens Pieter-Jaap, Amsterdamse politiechef, ook steeds vaker te werk in het uitgaansleven. Het is op deze plekken natuurlijk altijd stukken drukker en is het lastiger te voelen wanneer er iemand in je broekzak zit. Zo zijn er in het jaar 2012 maarliefst 8000 iDevices gestolen.

De politiechef wilt nu een mogelijkheid dat de smartphones kunnen worden geblokkeerd. Hierdoor worden de telefoons onbruikbaar waardoor het voor de zakkenrollers minder aantrekkelijk is om de iPhone 5 te stelen. Men probeert nu wel overeenkomsten te maken met grote telecomproviders om dit in Nederland toe te kunnen passen.

Wanneer je jouw iPhone 5 kwijt bent, kan je wel de Applicatie Find My iPhone gebruiken van Apple. Het probleem is echter dat wanneer de iPhone aan een ander account wordt gekoppeld, je al snel niet meer kan zien waar zich de iPhone 5 bevindt.

Via Z24.nl

Comments

comments

 

Wat vind jij? Laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Comments

comments

Powered by Facebook Comments